Новини минулого: 27 вересня

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 30 вересня 1943 року.

Введення подушного податку. Посадник м. Луцька видав оголошення яким подає до загального відома, що на підставі розпорядження п. Райхскомісара України з дня 25.6.1943 р. Ф. І 327-655/43 та згідно з розпорядком пана Окружного Комісара впроваджується побирання оплат на користь міста (подушний податок) на 1943/44 р. До оплати обов’язані всі місцеві мешканці, що живуть у Луцьку й мають будь-які прибутки. Не підлягають оплаті німці з Райху й місцеві німці, а також діти до 16 років й особи понад 65 років. Висота оплати – 108 крб. від особи на рік. Належність вноситься до каси Міської Управи в Луцьку в двох рівних ратах: перша до 31 грудня 1943 р. і друга до 31 березня 1944 р. Неуплачення податку потягає за собою примусове стягнення і адміністративну кару.

Урочиста всеночна. У неділю 26 вересня ц. р. у переддень свята Чесного Хреста, митрополит Полікарп, у сослуженні архієп. єлисаветградського Геннадія і лубенського Вячеслава та численного духовенства, відправив у луцькому катедральному соборі урочисту всеночну. Дуже урочистим моментом на всеночній був винос хреста. Хор під управою о. Ф. Климюка співав знаменито.

Храмове свято. У понеділок 27-го вересня, в день свята Воздвижения, у луцькій Чесно-Хресній церкві відбулося урочисте богослужения, яке відправив у сослуженні духовенства єпископ лубенський Вячеслав. Співав хор під управою композитора Я. Завгороднього, який виконав, між іншим, твори самого композитора. Церква була переповнена. Владика Вячеслав виголосив змістовне слово, в якому закликав вірних до бадьорости.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі