Легендарний бусик Бітлів після реставрації. ФОТО

Легендарний бусик Бітлів після реставрації. ФОТО

Автомобіль Volkswagen T1 став легендарним і підкорив увесь світ.

Його чотири колеса перевезли мільйони власників і пасажирів по всьому світу.

 

 

Він випускався в основному у 1950-1960-х роках в Німеччині. Це не просто гарний бусик з атмосферним дизайном. Він – символ покоління хіпі, які прагнули нового життя і проповідували християнську тезу любові. А The Beatles, які також мандрували на ньому від концерту до концерту, написали відому композицію з символічною назвою All you need is love.

Ідею мікроавтобуса сформував голландський дизайнер Бен Пон, а німці втілили її в життя. У перший рік виробництва – 1950 – з конвеєру щодня сходили 60 таких Т1. Автомобіль набирав популярності.

Його дизайн відповідав своєму часові. Мав заокруглені форми, спереду виділявся великий знак VW, лобове скло розділене на 2 частини. Авто стало улюбленцем родин і душею компаній. У ньому мандрували, займалися сексом, співали пісні і писали поезію, курили траву, філософствували. Вели такий спосіб життя, що пенсіонери шістдесятих, дивлячись на це все, казали: настав кінець світу.

Будь-яке авто, реставроване з душею, чіпляє глядачів. Пропонуємо на огляд один із варіантів другого життя Volkswagen T1, символу епохи хіпі.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі