Президент підписав пакет законів щодо реструктуризації боргу

Джерело: Адміністрація Президента
  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко підписав три закони, прийняті Верховною Радою 17 вересня, щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Зокрема, підисані Закон №700-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання, Закон №701-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» стосовно державних деривативів щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання», а також Закон №702-VIII «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування під час реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його часткового списання».

Ці закони ухвалено на виконання домовленості від 27 серпня щодо реструктуризації зовнішнього комерційного боргу із комітетом кредиторів, що представляє тримачів цих українських зобов'язань.

Передбачається, що Україні буде негайно списано 20% основного боргу, а терміни погашення решти суми буде відкладено на чотири роки – з 2015-2023 на 2019-2027 роки.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі