Що відбуватиметься із Землею протягом 1 мільярду років

Джерело: 24 канал

Якщо людство саме не знищить себе та планету - шанси вижити ще аж мільярд років є. Враховуючи, що людству як історичному людству лише тисячі років - це дуже багато й через мільярд років чи будемо ми людьми?

YouTube-канал RealLifeLore опублікував відеоролик, в якому міститься опис подій, які відбуватимуться наступний мільярд років із Землею і деякими чинниками, із нею пов'язаними.

Через 50 тисяч років настане новий льодовиковий період, а також зникне Ніагарський водоспад. Протягом 500 тисяч років Земля, ймовірно, зіткнеться з великим астероїдом діаметром один кілометр, а за півмільйона років відбудеться виверження супервулкану. На той час зірка Бетельгейзе перетвориться на наднову.

Через 50 мільйонів років Фобос впаде на поверхню Марса, а через сто мільйонів років в нашу планету вріжеться астероїд діаметром понад 10 кілометрів. І Сатурн вже повністю позбудеться кілець.

Протягом 400-500 мільйонів років, ймовірно, відбудеться потужний гамма-спалах, здатний знищити озоновий шар Землі. Сонце стане яскравішим, що призведе до зміни клімату. Рівень вуглекислого газу різко знизиться, в результаті чого фотосинтез буде неможливим. Нарешті, через мільярд років океани Землі зникнуть через потужний парниковий ефект.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі