Режисер з Одещини вчив лучан малювати манкою. Фото

Відомий український режисер, аніматор та директор «Київського фестивалю пісочних скульптур» Олег Федченко провів у Луцьку майстер-клас, на якому навчав лучан малювати манкою та піском.

Олег Федченко детально розповів про етапи створення stop-n-motion анімації  на прикладі своєї роботи «Guests at my home» («Гості мого дому»).

Одними з найважливіших моментів в анімації є створення сторіборду (розкадровки) та аніматіка (сцени, підготовлені до анімації з розставленими персонажами, декораціями світлом і всім, що має бути в кадрі на момент початку кожної сцени), адже чим чіткіший і детальніший сторіборд, тим краще для роботи. Також дуже важливим для анімації є пре-продакшн (підготовка) – встановлення світла, підготовка матеріалів, сама студія (робоче місце), детальне розпланування усього зйомочного процесу. За словами Олега Федченка, його студія завжди надзвичайно змінюється до кінця роботи.

В анімації головне – не боятись завжди експериментувати: з матеріалом (наприклад, манка, пісок, інші сипучі матеріали), зі світлом, із ракурсом, з об'єктивами та багато чим іншим. Не потрібно боятись змін – завжди варто пробувати щось нове.

Того ж дня у Креативній Лабораторії анімаційної студії «Імаго» відбувся другий дофестивальний майстер-клас роботи з манкою від Олега Федченка. Майстер-клас пройшов у рамках підготовки до анімаційного фестивалю «Задзеркалля».

Під час майстер-класу усі охочі могли спробувати себе у ролі аніматорів і відзняти свій невеличкий тестовий фрагмент мультфільму з власними придуманими персонажами. Також автор  показав  свої анімаційні фільми. Глядачі могли поставити запитання стосовно технічної та практичної сторони зйомок мультфільмів.

У рамках підготовки до фестивалю «Задзеркалля» відбудеться ще один майстер-клас. Усіх охочих 9 та 10 вересня запрошують на сам фестиваль, де буде теж чимало майстер-класів, мультфільмів та цікавих сюрпризів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі