Територія свободи і драйву: яким був Zaxidfest. Фото

Джерело: 24tv.ua

 

Після завершення Zaxidfest виникає тільки одне питання – як зібратися з думками і повернутися до нормального життя?

Бо там, на галявині серед лісу, з'являється справжнє відчуття свободи і щастя. Коли можна ні про що не думати, у весь голос кричати текст улюбленої пісні і по-дурному танцювати. Коли колір кросівок не видно за товстим шаром пилу, але це зовсім нікого не хвилює. Коли відсутність мобільного зв'язку і Інтернету скоріше бонус до вхідного квитка, ніж недолік. Адже є можливість повністю відключитися від зовнішнього світу.

Zaxidfest-2017

Zaxidfest-2017

Після такого триденного масового гуляння під відкритим небом потрібен ще тиждень на реабілітацію. Сумно усе це відпускати. Емоції дуже схожі на ті, що й у дитинстві, коли не хочеться повертатися додому із літнього табору, бо вже встиг знайти нових друзів. Тільки тут скоріше звикаєш до атмосфери.

Потужний зв'язок між музикантами і натовпом описати словами нереально. Це неймовірний обмін шаленою енергією. Всі як один співають пісні десятилітньої давнини гурту Тартак, скажено слемляться під гурт Карна. На фестивалі у повітрі носиться дух любові і дружби. Музиканти виходять один до одного на сцену – вокаліст Ролікс Дмитро Ігнатов зачитав куплет з Noize MC, М'яч ДредБол з Тартаком співав на сцені взагалі увесь сет.

Zaxidfest-2017

Відриватися на Zaxidfest люди їхали зі всієї України, і навіть з-за кордону.

Щодо земних справ, то фестивальна культура в Україні стрімко виходить на новий рівень, люди перестали шкодувати гроші на мистецтво. Організатори навчилися дослухатися до критики і виправляти помилки. Писати про кількість туалетів і фуд-кортів зовсім не хочеться. Бо з цим і не виникало проблем. Навіть куряву волонтери прибивали водою. З території фестивалю у Львів постійно курсували автобуси, як і в попередні роки. Хто приїхав у Родатичі за позитивними емоціями і духовним збагаченням - точно їх отримали. І цього заряду вистачить надовго.

Zaxidfest-2017

Zaxidfest-2017

Zaxidfest-2017

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі