Художники з усієї України з'їхалися на Волинь

Джерело: Волинське ОУЛМГ

Художники з усієї України увічнили на полотнах красу Шацького поозер'я під час Всеукраїнського пленера художників «Західне Полісся».

У ньому беруть участь близько двадцяти митців з усієї України. 

– Сьогодні був день Шацького лісництва, – розповідає головний лісничий ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов. – Художники працювали в урочищі Лозне, біля мальовничого лісового озера Мале Згоранське. З ними спілкувалися лісничий Віктор Мелюх та майстер лісу Іван Кущик. Звісно, ми розповіли їм і про інші мальовничі місця, не забули подбати про смачний обід та змістовне дозвілля.

У понеділок і вівторок, на запрошення лісівників ДП «Шацьке УДЛГ», художники писали полотна на лісовому кордоні Піщанського лісництва, творчо передавали красу багатовікових дубів на околиці с. Кам’янка Шацького р-ну.

Україну на пленері «Західне Полісся» представляють вже знані у Європі і ще молоді художники – Євген Гула, Микола Каневський, Юрій Дрюченко, Олександр Кольцов (Київ), Федір Матейчик (Івано-Франківськ), Наталія Носок, Олена Орашкевич, Світлана Рисінська з сином Глібом, Дмитро Михайловський, Ігор Донченко, Олександра Сірик, Влада Юревич, Сергій Носок, Марія Байда, Олена Любомирська з сином Владиславом, Наталія Мельниченко (Житомир), Юлія Гетьман та Євген Панагайба (Луцьк) та керівник проекту Геннадій Сарапін. Тут, крім спілкування з головним лісничим Миколою Кузнецовим, помічником Піщанського лісництва Володимиром Бензелем, єгером Миколою Пехом, стажером Василем Шульгою мали спільний творчий форум з учасниками Міжнародного фотопленеру. У Європейські дні добросусідства на запрошення члена НСЖУ, лучанина Володимира Павліка до Західного Полісся завітали фотомитці Кшиштоф Чарскі (Берлін), Магдалина Вдовіч-Вербовська та Йоланта Рицерська (Варшава), Тадеуш Жачек (Бяла Подляска), Адам Красовськи (Шедльце), Даріуш Костецьки та Річард Карчмарскі (Хелм), Гражіна Войтков (Ниса).

 

І фотомитці, і художники захоплено відгукувалися про унікальні віковічні дуби с. Кам’янка, біля яких провели не одну годину, фотографуючи, фільмуючи і пишучи картини. Певне, вони і стануть відправною точкою майбутньої спільної виставки пленеристів.

Фотомитці вже відбули до своїх країн, а в художників попереду – ще кілька днів роботи…

Сергій ЦЮРИЦЬ

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі