Старовинний музей у Рокинях відновили

Джерело: ВРД НТУ

Волонтери з Японії, Туреччини, Польщі, Німеччини, Сербії та Франції – сповна занурились у побут українського села. Упродовж 12 днів міжнародного табору молоді люди  з цих країн вивчали українську культуру в Музеї історії сільського господарства Волині – скансені, що в Рокинях. Представники восьми країн світу допомогли облаштувати  та відновити  старовинний музей, внісши часточку свого серця!

Нова призьба, відновлений дах, відремонтовані інформаційні щити, відновлена електроенергія, повністю прибрана територія дендропарку – це лише невеличкий перелік того, що під час перебування у таборі «Старовинна Волинь – перехрестя культур» зробили своїми зусиллями волонтери.

 «Я впевнена, що зможу використати набуті знання в Україні – у себе вдома. Тут я навчилася краще співпрацювати з людьми у колективі. Трішки вивчила вашу культуру і це мене мотивувало далі подорожувати удосконалювати свої знання та обмінюватися досвідом. Можливо, я колись повернуся і в Україну, щоб вивчити вже інші регіони вашої країни», – ділиться враженнями волонтерка із Франції Селін.

 Жоден з волонтерів не розчарувався у такому відпочинку. Більшість з них – це офісні працівники, а тому табір – можливість спробувати себе у зовсім іншому виді діяльності, насамперед, у контакті з природою.

«Ми відновили дах цього старого і унікального будинку, який пошкодив вітер. Робота була справді для мене складною, бо було дуже спекотно і ми увесь час працювали на сонці. Також ми повністю прибрали і облаштували сад навколо музею.  Я офісний працівник, а тому ця робота дала мені можливість втекти від щоденної рутини.  Це було для мене задоволенням», – зізнається волонтер з Німеччини Ахім.

 Кожен іноземець приїхав в Україну  майже нічого не знаючи про нашу державу. Це і мотивувало взяти участь у таборі.  Їх не злякала ні погода, ні важка праця. Що з цього вийшло – дивіться далі у сюжеті.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі