Луцьк – третій у рейтингу комфортних українських міст

Джерело: Фокус

В Україні немає ідеального міста для життя. Навіть Київ з його найкращим результатом набрав лише 60 балів зі 100 можливих. Другий у рейтингу Львів отримав 58,7 балів, а замикає трійку лідерів Луцьк - 57,7 балів. Якщо перевести це в п'ятибальну шкалу - отримуємо "трійку".

Середній бал міст, які брали участь в рейтингу, склав 45,7. А це вже відверто незадовільна оцінка. Образно кажучи, середньостатистичний облцентр країни, це "град приречений", в якому можна вижити, але не можна жити.

Згідно рейтингу, переваги міста:

відмінна екологія

висока якість муніципальних послуг

низькі ціни.

Головний недолік - низькі зарплати.

Луцьк - одне з найчистіших міст країни з прекрасною природою і відмінним туристичним потенціалом. У двох годинах від обласного центру знаходяться Шацькі озера - улюблене місце відпочинку не тільки мешканців прилеглих областей, а й киян.

Серед інших достоїнств міста - добре розвинена муніципальна інфраструктура, доглянуті вулиці і міські парки. Згідно з даними третього всеукраїнського муніципального опитування, городяни оцінюють рівень муніципальних послуг в Луцьку досить високо.

Крім того, в місті низькі ціни на продукти і житло. Досить просто тут і з пошуком роботи, правда, зарплати у городян не найвищі. Втім, багато жителів Луцька працюють за кордоном або займаються нелегальним бізнесом. Як і в усьому Поліському регіоні, тут багато людей, пов'язаних з "бурштинової мафією". Тому в реальності рівень доходів городян вище цифр, які наводить офіційна статистика.

При цьому високий рівень інвестиційної привабливості регіону дозволяє сподіватися і на зростання "білих" зарплат. Інвестори розвивають в місті такі галузі, як деревообробка, поліграфія, машинобудування, меблевий і харчової бізнес.

Незважаючи на велику кількість напівкримінальних елементів, пов'язаних з видобутком бурштину, в Луцьку низька злочинність і спокійне життя. Якщо в місті і бувають гучні злочини, то вони мають скоріше політичне підґрунтя. Як гучний обстріл консульства Польщі з гранатомета в березні цього року.

Правда, останнім часом екологія почала псуватися. У травні місцева преса писала, що місто задихається від жахливої ​​смороду. Однією з причин її появи називали хімічну реакцію, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з нового заводу "Біо Тек" і нечистоти, які зливаються заводами і фермами на поля і в каналізацію.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі