Понтонний міст на п’ять днів сполучить Україну і Польщу

Джерело: Монітор Волинський

Сьогодні і впродовж чотирьох наступних днів на межі Волині з Польщею триватимуть Європейські дні добросусідства.

11–15 серпня відбудуться Європейські дні добросусідства Адамчуки–Збереже 2017. Минулого року було побито рекорд перетину кордону. Як буде цьогоріч? – пише «Монітор волинський».

Європейські дні добросусідства з кожним роком стають усе більш популярними з обох боків кордону. Минулого року понтонний міст перетнули близько 50 тис. осіб. Це майже вдвічі більше, ніж попереднього року, адже у 2015 р. прикордонний контроль пройшли близько 27 тис. осіб. Традиційно кордон можна буде перетнути пішки або велосипедом.

Є певні зміни, адже з 11 червня віза для громадян України є необов’язковою і для перетину кордону потрібен лише біометричний паспорт.

Як і в минулі роки, Європейські дні добросусідства розпочнуться урочистим відкриттям понтонного мосту, яке проведуть представники прикордонних населених пунктів. Захід супроводжуватиме Надбужанський ярмарок, також працюватимуть приватні перевезення на Світязь та до Шацька.

Працівники Надбужанського відділу Прикордонної служби здійснюватимуть прикордонний контроль у такий час:

11 серпня (п’ятниця) – 9:00–22:00;

12 серпня (субота) – 8:00–22:00;

13 серпня (неділя) – 8:00–22:00;

14 серпня (понеділок) – 8:00–22:00;

15 серпня (вівторок) – 8:00–22:00.

Мета заходу – активізація транскордонної співпраці органів місцевого самоврядування та мешканців прикордонної території в атмосфері взаємної довіри, просування природничо-туристичних об’єктів Полісся шляхом організації активних форм відпочинку та просування селищ Збереже й Адамчуки як місць постійного автомобільного пункту перетину кордону.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі