«Межа» встановила абсолютний рекорд кінопрокату у Словаччині

Словацько-українська копродукція «Межа» встановила абсолютний рекорд прокату  Словаччині, де за перший вікенд зібрала понад 69 тисяч глядачів у кінотеатрах всієї країни! 

3 серпня у світовий прокат вийшла словацько-українська стрічка «Межа», яка з’явиться в українському прокаті у листопаді цього року! 

«Межа» стала рекордсменом у Словаччині ще з першого дня прокату, коли її подивилося понад 16  тисяч осіб! Це неймовірна цифра для сусідньої країни, адже в середньому у перший день прокату близько 9 тисяч глядачів відвідують фільми у день прем’єри. 

Крім того, протягом першого вікенду фільм подивилось 69 242 глядача, що є також є рекордною цифрою для словаків! У той час як абсолютний український рекорд у прокаті становить 0,7 % від кількості населення, для Словаччини він виявився удвічі більшим – 1,5%! 

Такий успіх коментують продюсер фільму Андрій Єрмак та його словацька копродюсер Ванда Адамік-Грицова: 

«Такі цифри ще раз доводять своєчасність та актуальність фільму і його чудове сприйняття словацькими глядачами! Ми дуже раді, що він спричиняє такий резонанс у глядачів і сподіваємося на таку ж реакцію в усіх країнах, де буде відбуватися прокат!» 

Нагадаємо, що словацько-українська копродукція «Межа», знята на території України, Словаччини та Чехії, була відзначена призом на кращу режисерську роботу на одному з найпрестижніших світових кінофестивалів – у Карлових Варах. 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі