Новини минулого: 8 липня

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 9 липня 1942 року

Курс провідниць дитячих садків. 1 липня ц. р. закінчився курс провідниць дитячих садків, зорганізований Жіночою Секцією при Українському Допомоговому Комітетові в Луцьку. На курс зголосилось  30 осіб, які вислухали загальноосвітні предмети та відбули практику в дитячому садку. По закінченні курсу були переведені іспити в присутності Шкільного Інспектора. Всі курсантки здали іспити і одержали відповідні свідоцтва. Курсами керувала проф. Є. Федоренко.

Відкриття курсу фармацевтів у Луцьку. Великі спустошення, які поробив большевизм в аптечній ділянці, особливо велике зажидівлення її, вимагали негайно розпочати кроки до усунення цих ненормальностей. Першим кроком у цьому на прямі було призначення до аптек практикантів-українців. Як дальше розв’язання цього пекучого питання, є відкриття в минулому тижні двохмісячних фармацевтичних курсів для аптечних практикантів у Луцьку, зорганізованих Окружним Комісаріатом (відділами охорони здоров’я і шкільним та Урядом Праці). На відкриття цих курсів прибули представники урядів, преси і викладачі, які привітали молодих фармацевтів та побажали їм успішної праці. Всього на курс прийнято 19 осіб, які досі відбували практику в аптеках. Після вислухання двохмісячних курсів вони будуть продовжувати практику в аптеках, яку закінчать кінцевим теоретичним курсом.

З'їзд шкільних інструкторів. В суботу 4 липня ц. р. відбувся з’їзд шкільних інструкторів Луцької округи, організований Шкільним Відділом Окружного Комісаріату. На з’їзді обговорено справу організації шкільної роботи та дальшої роботи шкільних інструкторів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі