Новини минулого: 15 червня

  1. Новина відноситься до:

Газета «Радянська Волинь», 15 червня 1967 року.

«Космос-165» в польоті. Повідомлення Тарс. 12 червня 1967 року в Радянському Союзі проведено черговий запуск штучного супутника Землі «Космос-165». На борту супутника встановлено наукову апаратуру, призначену для продовження досліджень космічного простору відповідно до програми, оголошеної ТАРС 16 березня 1962 року. Супутник виведено на орбіту з параметрами: початковий період обертання 102, 1 хвилина; максимальна відстань від поверхні Землі (в апогеї) 1542 кілометри; мінімальна відстань від поверхні землі (в перигеї) 211 кілометрів; нахилення орбіти 81, 9 градуса. Крім наукової апаратури, на супутнику є: радіосистема для точного вимірювання елементів орбіти, радіотелеметрична система для передачі на Землю даних про роботу приладів і наукової апаратури. Встановлена на супутнику апаратура працює нормально. Координаційно-обчислювальний центр оброблює одержувану інформацію.

На екскурсію у Закарпаття виїхали учні сьомих класів Луцької середньої школи № 15 – активісти громадсько-корисної роботи. Вони побувають у Мукачеві, Ужгороді, Чопі, Сваляві, побачать чудову природу цього чарівного крваю, зустрінуться із закарпатськими піонерами.

Картину Пікассо знайдено. Нью-Йорк, 13 червня. (ТАРС). Вчора австралійська поліція після обшуку в одному з будинків в околицях Брісбена виявила картину Пікассо «Прекрасна голландка», повідомляє кореспондент агентства Ассосіейтед Пресс із Брісбена. Найдорожчу в Австрії картину П. Пікассо (вона оцінюється в 225 тисяч американських доларів) було викрадено з Квінслендської картинної галереї у Брісбені в ніч 5 червня.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі