Новини минулого: 3 липня

  1. Новина відноситься до:

Луцька газета «Український голос», 9 липня 1942 року

Курс провідниць дитячих садків. 1 липня ц. р. закінчився курс провідниць дитячих садків, зорганізований Жіночою Секцією при Українському Допомоговому Комітетові в Луцьку. На курс зголосилось 30 осіб, які вислухали загальноосвітні предмети та відбули практику в дитячому садку. По закінченні курсу були переведені іспити в присутності Шкільного Інспектора. Всі курсантки здали іспити і одержали відповідні свідоцтва. Курсами керувала проф. Є. Федоренко.

Свято української пісні в Рівному. Вже від довшого часу по всій Україні відбуваються святочні академії на честь найбільшого українського композитора Миколи Лисенка у зв’язку з 100-літньою річницею з дня його народження. В ряді цих музикально-вокальних імпрез, Рівенська окружна «Просвіта» влаштувала 28 червня ц. р. свято пісні, в якому участь взяли чотири сільські хори та репрезентативний хор Рівенської «Просвіти».

Виступи Капелі Бандуристів ім. Т. Шевченка в Луцьку. Прекрасні, незабутні хвилини переживав Луцьк, слухаючи 1, 2 і 3 липня ц. р. концертів Київської Капелі Бандуристів їм. Т. Шевченка, одинокої в Україні, яка виконуючи своє турне по Волині завітала до нашого міста. Бандуристи, брати знад Дніпра, своєю грою й піснею полонили душу лучан. Пісня і гра бандуристів, справжніх бандуристів, артистів свого діла, то витягала з сивої давнини славні діла, то зворошувала всіх прекрасним виконанням українських народніх пісень. Прекрасні пісні, гарні голоси виконавців, їх гра на бандуру викликали щире захоплення публики. Переповнена заля Міського Театру, рясні оплески і привітання були найкращим доказом, що капеля дійсно справді по-мистецьки виконала своє завдання. Капеля дала в Луцьку три вечірні концерти і один денний концерт для шкільної молоді. В суботу 4 липня капеля виїхала до села Милуш, а в неділю 5 липня виступала в с. Жидичині.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі