Найпопулярніші маршрути українців після введення безвізу

Джерело: ТСН

Визначили перелік країн та міст, якими найбільше цікавляться українці після запровадження безвізового режиму з ЄС.

У трійку найбільш популярних напрямків, куди українці купують авіаквитки після введення безвізового режиму з ЄС, увійшли Барселона, Рим і Париж, свідчать дані сайту пошуку квитків momondo.

Далі йдуть Мілан, Лісабон, Прага, Варшава, Амстердам, Афіни і замикає десятку лідерів - Мадрид.

Більшість пошукових запитів припадало на перельоти з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпра та Івано-Франківська, звідки регулярні рейси до Європи виконують як українські, так і іноземні авіакомпанії.

При цьому, користувачі momondo з Києва найбільше цікавилися авіаквитками в Іспанію, Італію і Францію, зі Львова - в Італію та Іспанію, з Одеси - в Німеччину та Чехію, з Харкова - в Польщу і Іспанію.

За даними momondo, зростання пошукових запитів 12 червня 2017 року, в перший день після введення безвізового режиму з ЄС, склав + 319% в порівнянні з аналогічним днем тижнем раніше. Протягом тижня інтерес до країн безвізової зони дещо стабілізувався, в результаті приріст склав + 62,9%.

З 11 червня 2017 року громадяни України, які мають дійсні біометричні паспорти, можуть відвідувати без отримання візи 22 держави ЄС, що входять до Шенгенської зони (Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди , Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція), чотири держави ЄС, що не входять в Шенген (Болгарія, Кіпр, Румунія і Хорватія), а також чотири держави, що не входять в ЄС, але є учасниками Шенгенської угоди (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія).

Безвізовий режим дозволяє громадянам України знаходитися на території іноземних держав не більше 90 днів кожні півроку. Більш детально з правилами безвізового режиму можна ознайомитися на сайті openeurope.in.ua. Більше читайте тут: https://tsn.ua/tourism/stali-vidomi-naypopulyarnishi-marshruti-dlya-podorozhi-v-yevropu-951853.html

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі