Подорож глухими куточками Волині

Джерело: Фейсбук

Подорожуючи глухими куточкам Волині можна побачити різне.Так написав на своїй сторінці у Фейсбуці волинянин Сергій Палько.

Він розповів захоплюючу історію своєї подорожі з товаришем озерами, що на півночі Волині.

«Одну з ночей ночували в лісі біля озера Горіхове, в трьох кілометрах від білоруського кордону. Вночі десь зовсім поруч гавкав собака. Зранку пішов подивитись туди.

Серед лісу на маленькій поляні стоїть стара хатина. В ній зовсім сама живе баба Настя, їй 86 років. Колись в неї в селі була хата, був чоловік і двоє дітей. Хата згоріла, з чоловіком прожила лише чотири роки - помер, поховала потім і дітей», - йдеться у дописі.

ЧИТАТИ ЩЕ: МАНДРІВКА ЗАКАЗНИКОМ «ЗУБР» - У ФОТОГРАФІЯХ

Також Сергій Палько розповідає, що бабусі з села Мале Горіхове допомогають односельчани: носять продукти, воду, хтось наколе дров.

«Саме Мале Горіхове теж ледь жевріє - з 20 хат 10 порожніх.Хата дуже стара, десь куплена і перевезена ще піввіку назад. Єдине вікно виходить на стіну лісу...

В селі на неї кажуть баба-калічка. Баба сама казала, що на неї находить «трясучка», і сьогодні трясе, і їй давно пора вже бути он там - показує рукою на невидимий цвинтар», - пише мандрівник.

 ЧИТАТИ ЩЕ: ВЕЛОТУРИСТИ ПРОКЛАЛИ МАРШРУТ ЧЕРЕЗ КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОН. ФОТО
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Сергій Палько

Коментарі