У Луцьку водій вигнав учасника АТО з маршрутки

Джерело: ДК Захід
  1. Новина відноситься до:

Володимир Коляда, який зараз проходить курс реабілітації після поранення у районі аеропорту Донецька, підійшов до каси автовокзалу Луцька для того, щоб придбати пільговий квиток до Червонограда. У касі йому відповіли, що квитків немає, мовляв, йдіть до водія, він «вас так візьме». 

Після чого Володимир зайшов у маршрутку сполученням Луцьк – Червоноград ( реєстраційний номер - АС 6591 АЕ). Від’їхавши від автостанції, водій зупинився та почав збирати гроші за проїзд. Коли черга підійшла до Володимира, той показав посвідчення учасника бойових дій, повідомляє «ДК Захід».

Водій запевнив, що «тут» такі посвідчення не діють, попросив заплатити за проїзд або вийти з транспорту.

Своєю чергою, хлопець почав пояснювати, що, відповідно до закону, він має повне право користуватись такою пільгою, тому що захищав державу та отримав поранення, а за декілька днів знову вирушає у зону АТО. Однак  водій і надалі стверджував, що боєць не має права на безплатний проїзд, але якщо вже так хоче, то хай заплатить половину. В іншому разі - хай виходить і не затримує автобус.

Як повідомляє видання, попри те, що транспорт був повний, ніхто так і не заступився за Володимира. 

Журналісти та активісти зустріли водія мартрутки і намагалися з’ясувати деталі інциденту. Відтак, водій запевнив, що учасники АТО - це «халявщики», а їхні посвідчення - «понти». Активісти звернулись із відповідною заявою у міліцію Чевонограда і пообіцяли, що скерують звернення в інші органи для відповідного реагування та уникнення подібних ситуацій у майбутньому.  

Як повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини», у понеділок, 14 вересня, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації перевізнику пригрозили переглядом надання ліцензії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі