Новини минулого: 1 червня

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 4 червня 1942 року

В справі П’ятницької каплиці. В Луцьку при вул. П’ятницькій стояла колись православна церква св. Параскеви П’ятниці. Останній раз згадується ця церква в історії в XVIII ст. Коли вона перестала існувати, на її місці було поставлено невеличку каплицю. Ще кілька літ тому ця каплиця була під опікою української гімназії в Луцьку. Тоді було її впорядковано і відремонтовано. За большевиков каплицю занедбано. Зникли вікна і двері.

П'ятницька каплиця

Дощ і сніг дістався до середини. На жаль, досі ніхто не зацікавився цією каплицею і до сьогоднішнього дня вона знаходиться  в такому занедбаному стані. Вважаємо, шо треба негайно відповідним чинникам привести каплицю до порядку, відремонтувати її та опікуватися нею. Стає просто сором, що досі ніхто не зацікавився цією справою і наша православна українська святиня знаходиться в такому стані.

Курс диригентів у Ковлі. За дозволом п. Гебітскомісара провід окружної «Просвіти» в Ковлі з початком червня ц. р. влаштовує двохмісячннй курс диригентів для світського і духовного хорів.

Свято української Матері в Рівному. 18 травня д. р в залі міського кінотеатру в Рівному відбулося урочисте свято української Матері. Відповідний реферат виголосила представниця рівенської організації «Жіноча Служба Україні» п. Шумовська. Особливо гарними були виступи жїночого хору в українських строях та виступи українських дітей, які дякували у зворушливих, повних чару словах своїм матерям за ту любов, з якою вони їх виховують на вартісних членів свойого на роду.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі