Радянська гармата у Ковелі змінила свій вигляд. ФОТО

Радянська гармата у Ковелі  змінила свій вигляд. ФОТО
  1. Новина відноситься до:

Ковельські комунальники до Дня святкування 72-річниці Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні примудрилися радянську гармату – пам’ятник, яка височіє на високому постаменті при виїзді з Ковеля, обабіч автотраси Ковель-Луцьк, перефарбувати із зеленого в синій колір. 42 роки 122-мм гаубиця зразка 1938 року, яка, за свідченнями істориків, могла брати участь в боях за визволення Ковеля і встановлена на честь військової доблесті воїнам-артилеристам, які визволяли місто від німецьких загарбників, віднедавна чомусь змінила свій «природній» зовнішній вигляд.  
    
На думку головного комунальника Ковеля Андрія Стернічука, тепер пам’ятник гарматі  більше схожий на іграшкову військову машинку. І у цьому він звинувачує тих, хто в такий спосіб вирішив продемонструвати свої недолугі художні навики – працівників комунального підприємства «Верес».
«Олександр Сергійович ( Олександр Балак, заступник директора КП «Верес», екс-начальник відділу комунального господарства міськвиконкому, - ред.) тут попрацював набагато більше, ніж я, але пофарбувати пушку в синій колір… До слідуючої наради вона має бути пофарбована в зелений колір. Тільки не в світло-зелений і не в салатовий», - гнівно наказав виправити помилку начальник міського управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Стернічук. 

Представник КП «Верес», який був присутній на комунальній нараді, пообіцяв встановити історичну справедливість, тобто надати гарматі періоду Другої світової війни звичного зеленого кольору. 

Нагадаємо, що незвичайний пам’ятник подіям Другої світової війни, був відкритий в 1975 році до 30 річниці Великої Перемоги. 

Ось, який вигляд гармата мала донедавна.

А такою вона стала тепер.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі