У заповіднику «Старий Луцьк» влаштують нові парковки

  1. Новина відноситься до:

Виконавчий комітет Луцької міської ради таки ухвалив рішення про влаштування паркувальних місць в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк».

Проектом визначили кілька ділянок для паркування. Серед них майдан Ринок, майдан біля замку, вулиця Братковського тощо. Загалом розраховано на 240 паркувальних місць.

Як розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, при в’їзді на вулицю Братковського планують змонтувати гідравлічні підйомні стовпчики. Буде діяти система обліку часу перебування авто у зоні паркування. Планують встановити вартість за годину – 6 гривень. Для жителів цих вулиць в’їзд буде безплатним.

Вулиця Братковського (від перетину з Данила Галицького до Молодіжної) буде спряжена з майданом Ринок. Ця частина вулиці буде з одностороннім рухом, як і територія на Ринку, і виїздом через вулицю Молодіжну до Глушець.

За словами Яковлева, у проекті можливі зміни. На його думку, пропонована схема хоч якось впорядкує рух на історичних вулицях.

Неповністю поділяє цю ідею голова постійної комісії міськради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму Луцької міської ради Павло Данильчук. На його думку, треба контролювати в'їзд на територію, але вважає, що парковки на історичних вулицях завдають "непоправної шкоди пам'яткам".

Громадський активіст Ігор Левчук вважає, що це популістський проект, який до того ж загрожує підземній забудові на замковому майдані.

Синім кольором показані паркувальні ділянки

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі