В Україні скасували єдині тарифи на воду

Джерело: Кореспондент
  1. Новина відноситься до:

В уряді вважають, що це дозволить місцевій владі знизити вартість комунальних послуг, повідомляє Кореспондент. 

Кабінет міністрів змінив механізм тарифоутворення на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Зокрема, тепер тарифи будуть встановлюватися з урахуванням особливостей надання послуг підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства в регіонах країни.
 
"Сьогодні на засіданні уряду ми прийняли постанову, що припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Адже те, що більш-менш було прийнятним у великих містах, на рівні маленьких міст і селищ працювало просто неефективно", - передає слова віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка його прес-служба.
 
За словами чиновника, прийняття постанови дозволить справедливо перерозподілити витрати, пов'язані з виробництвом і наданням послуг з водопостачання та водовідведення між споживачами. А підприємства водопровідно-каналізаційного господарства малих міст зможуть формувати окремі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.
 
В уряді впевнені, що тепер місцева влада отримає реальний інструмент зменшення тарифів на воду.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі