Новини минулого: 13 січня

  1. Новина відноситься до:

Громадсько-політичний тижневик «Волинське слово», 20 січня 1938.

Українська вечірка в Луцьку. 13 січня б. р. в салі «Рідної Хати» в Луцьку відбулася вечірка, яку влаштував Батьківський Комітет Луцької Гімназії на користь бідних учнів. Вечірка пройшла дуже добре. Було весело, гамірно, по родинному. Кожний бавився, як хотів. Старші сиділи за зеленими столиками, молодь танцювала, пані провадили жваві між собою розмови, чоловіки з тарілками в руках товклися коло буфету, який вабив очі різними закусками.

Потрохи наші лучани починають придивлятися один до одного, говорити один з одним й, треба признати, зі здивованням стверджують, що їх по суті ніщо не роз'єднує, що немає підстав дивитися вовками один на одного. Українські цілі, українські смаки у всіх однакові, бо всі ми стремимо до одного: як-найкраще розбудовувати наше національне волинське життя.

Місіонерський комітет. 12 січня відбулося в Луцьку засідання Місіонерського комітету. На цьому засідання між іншим було переведено вибори повітового місіонера на місце померлого прот. Прокоповича. На це становище обрано одноголосно настоятеля парафії в с. Гнідаві пан-отця Михайла Кибалюка, який до цього часу повнив обов'язки місіонера луцької округи.

Укр. Клюб у Ковлі. Український Клюб «Рідна Хата» в Ковлі перейшов до іншого помешкання і зараз міститься на вул. Жвірки 5 (будинок Дмитра Романенка, коло староства).

Новий укр. журнал. У Львові почав виходити новий український журнал п.н. «Геть з большевизмом». Цей місячник має на меті боротьбу з большевизмом та імперіялізмом і координацію однієї спільної думки серед усіх поневолених Москвою народів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі