У Луцьку планують облаштувати культурно-мистецький центр за 9 мільйонів

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

На базі музичної школи №3 міста Луцька хочуть організувати культурно-мистецький центр для жителів мікрорайону ЛПЗ, Вересневого та вулиці Гнідавської.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів розповіла, що в музичній школі немає навіть повноцінного актового залу, де міг би займатись хор та оркестр. Відтак, тут планують розширитись та організувати приміщення під культурно-мистецький центр з окремим входом.

Зі слів Тетяни Гнатів, такі центри користуються популярністю в Європі, там можна організовувати культурні, мистецькі та освітні заходи. Адже інших закладів культури в цьому районі просто немає.

Вартість усіх робіт становить 9 мільйонів гривень, проте в управлінні просять хоча б 150 тисяч для того, аби розробити проектну документацію.

Питання щодо виділення коштів на документацію члени профільної комісії обіцяли розглянути разом з іншими депутатами під час наступної сесії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі