«Хроніки» рекомендують: книги про Різдво

«Хроніки» рекомендують: книги про Різдво

Щороку з’являється все більше хороших книжок до Різдва, які можна покласти під ялинку не лише малим читачам, а й дорослим. І це справді чудово, адже ще менш як десять років тому таких книжок було зовсім мало. Книгарня «Є» пропонує широкий вибір книжок про Різдво. Отож свято наближаються. А разом із ним – святкові історії. Якщо у душі ви уже чуєте різдвяні дзвіночки або тільки сподіваєтеся почути їх, тоді настав час прочитати книгу.

Брати Ґрімм «Казки для дітей та всієї родини»

 

Це найповніше серед українських видання казок славнозвісних братів Ґрімм містить понад 200 казок і легенд для дітей. Окрім того, у книзі є передмови літературознавців, братів Ґрімм та спогади Германа Ґрімма.

«Чудова книжка не лише для дітей, а й для усієї родити. Особливість цих казок у тому, що вони надруковані так, як їх написали Брати Ґрімм. Без цензури та перероблень. Це оригінальні тексти, які адресуються усім членам сім’ї. Читається із задоволенням. Адже книжка викликає естетичне задоволення. Тут неймовірно гарні малюнки відомого ілюстратора Артура Рекхема, який у ХХ столітті у Англії був одним із найбільш популярних», – розповідає адміністратор книгарні «Є» Ганна Луцюк.

«13 різдвяних історій»

 

Ці різдвяні історії від сучасних українських письменників насправді дуже різні, і водночас вони взаємно доповнюють одна одну, як пазли великого полотна. Як саме життя. Як, зрештою, Різдво для кожного з нас, яке містить у собі значно більше сенсів, аніж традиційна картинка родинної ідилії – довкола столу з дванадцятьма стравами. Тут реальність і містика, гумор та іронія, філософське осмислення буття і трепетне світло любові, яка є істинним проводирем, як Вифлеємська зірка – крізь темінь різдвяної ночі.

 «Львів. Смаколики. Різдво»

 

По-справжньому святкова сімейна книга «Львів. Смаколики. Різдво» українською мовою вийшла завдяки видавництву «Клуб сімейного дозвілля». Вона перенесе читача до припорошеного снігом Львова, де головним героям випадає на долю зустрічатися та закохуватися, зневірятися та віднаходити надію, сумувати та радіти. Вони блукатимуть вузькими вуличками Міста Лева, виходитимуть на Площу Ринок, милуватимуться ялинкою та сидітимуть у затишній кав’ярні, переповідаючи свої історії.

Книга «Львів. Смаколики. Різдво» написана за участю українських авторів, таких як Дара Корній, Світлана Горбань, Анна Хома, Алла Рогашко, Ніка Нікалео, Любов Долик, Вікторія Гранецька та Тетяна Белімова. Їхні оповідання – наче теплий марципан до чашки какао або терпкий шоколад до філіжанки кави, що стануть у нагоді холодними зимовими вечорами.

Савка Соломія «Містерія Різдва»

 

Ця книжка – про тепло і затишок родинного свята. Про цінності та традиції, що єднають покоління. Бо Різдво – найтаємничіше та найбільш очікуване свято для українців. Ця книжка, немов та торба міхоноші, наповнена рецептами святвечірніх страв, колядками і віршами, без яких немислиме святодійство Різдва. Вона стане чудовим подарунком вашим рідним та близьким і допоможе власноруч створити атмосферу свята у вашому домі.

Колін Християн Берк «Різдво з першими леді»

 

Книга про святкову магію, котра щороку запановує у Білому домі, про захоплюючу історію різдвяних прикрас та торжеств від Жаклін Кенеді до Мішель Обами. Ви дізнаєтесь про індивідуальний естетичний підхід до свята кожної леді – тут тема домашнього тепла та затишку Леді Берд Джонсон, яка намагалася втішити націю після трагічної смерті Джона Ф. Кенеді, і бажання Ненсі Рейґан відродити дитяче відчуття очікування чуда і «червоно-біло-синє Різдво» Лори Буш, яке було покликане згуртувати націю. Книга, яка містить багато кумедних історії і сімейних фото президентів під час святкування зимових свят, кулінарних рецептів перших леді, може стати чудовим подарунком і послужить розвагою у святкові дні.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі