Новини минулого: 4 січня

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 4 січня 1983.

Від'їзд радянської делегації на нараду ПКК у Прагу. З січня з Москви в Прагу для участі у черговій нараді Політичного консультативного комітету держав — учасниць Варшавського Договору відбула радянська делегація, очолювана Генеральним секретарем ЦК КПРС Ю. В. Андроповим. До складу делегації входять член Політбюро ЦК КПРС, Голова Ради Міністрів СРСР М. О. Тихонов, член Політбюро ЦК КПРС, міністр закордонних справ СРСР А. А. Громико, член Політбюро ЦК КПРС, міністр оборони СРСР Маршал Радянського Союзу Д. Ф. Устинов, секретар ЦК КПРС К. В. Русаков. (ТАРС).

Зустріли гостей. Перші дні нового року співпадають з початком зимових канікул у школярів. А їх багато хто проводить у цікавих поїздках, що знайомлять з історією країни, з її історичними та культурними пам'ятниками. Луцьке бюро подорожей та екскурсій також приймало гостей. До нашого обласного центру першого січня прибули групи з Нововолинська та Дубно Ровенської області. Екскурсоводи В. Г. Мірошник, М. І. Гордієнко познайомили їх з Луцьком, що готується до свого 900-ліття. Зокрема, екскурсанти побували в обласному краєзнавчому музеї, музеї атеїзму, прийшли на священне місце — меморіальний комплекс Вічної слави.

В цей же день Луцьке бюро подорожей та екскурсій приймало групу з Оренбурга. Прибували екскурсанти і другого січня — з Дубно та Оренбурга. В свою чергу, з Луцька першого січня група учнів середньої школи № 17 обласного центру відправилась до столиці України — Києва. Вони познайомляться з архітектурними пам'ятниками, що доносять до нас відгомін 1500-літньої історії міста.

Прем'єра для дітей. Вже стало доброю традицією, що до Нового року колектив обласного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка готує прем'єру. На цей раз він взяв до репертуару виставу «Снігова королева». її поставив О. Кужельний.

— Хто з дітей не знає героїв однойменної казки Андерсена, — говорить головний режисер театру А. П. Поляк. — Тож приємно юним глядачам побачити спектакль за п'єсою Є. Шварца, в основу якої вона покладена. Відразу зауважу, що вистава музична — музику написав О. Зуєв, в ній багато танців, які поставив Є. Шваро. У прем'єрі, особливо масовій, зайнято майже ЗО чоловік — більше половини трупи.

«Снігова королева» йтиме на сцені театру до 10 січня. Її зможуть подивитися тисячі юних лучан, гостей нашого міста.

Погода. Сьогодні в Луцьку та області, як повідомляє обласне гідрометеобюро, буде мінлива хмарність, невеликі опади, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 7— 12 м/сек. Температура повітря 0—5 градусів тепла. Протягом дня атмосферний тиск буде слабо падати.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі