Новини минулого: 23 грудня

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 23 грудня 1973.

Семінар хореографів. Популярнішими стають серед молоді бальні танці, їх включають до своїх програм учасники художньої самодіяльності районних будинків культури, учні шкіл, середніх навчальних закладів. Популяризації бальних танців сприяв і їх перший обласний конкурс. Весною наступного року буде проведено II обласний конкурс бальних танців.

Вже нині культармійці до нього готуються. Семінар, проведений обласним Будинком народної творчості та обласним будинком художньої самодіяльності профспілок для керівників танцювальних колективів, допоможе їм у підготовці до конкурсу. Під час семінару його учасники вивчили ряд бальних танців, які були рекомендовані на всесоюзному семінарі, який відбувся в місті Миколаєві. Його учасником був викладач культурно-освітнього училища Ярослав Лушаков. Він же й готував з хореографами на обласному семінарі танцювальну програму.

Дружба серпа і молота. «Хай живе непорушна дружба робітничого класу І селянства!» — такий лозунг полум'янів над сценою сільського будинку культури У колгоспі «Волинь» відбулось свято Серпа і Молота. До тутешніх хліборобів прибули шефи з Ковельського заводу залізобетонних виробів облміжколгоспбуду. Дівчата піднесли гостям на вишитому рушнику найдорожчий дарунок від колгоспників — коровай. Учасники художньої самодіяльності колгоспу і заводу привітали трударів змістовним концертом. У фойє будинку культури була влаштована виставка, що розповіла про здобутки трудівників села у третьому, вирішальному році п'ятирічки.

Дереву - 250 мільйонів років. Під час будівельних рой у місті Карл-Маркс Штадті виявлено закам'янілий стовбур дерева. Його вік, за оцінкою вчених, 250 мільйонів років. Ця знахідка - одна з найбільших у цьому році.

Вчені гадають, що колись тут діючий вулкан. Під час його вивержень лава обвуглювала і ніби консервувала дерева, які росли навколо. Ці знахідки археологів демонструються на постійній виставці в Карл-Маркс Штадті.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі