Мешканці однієї з луцьких вулиць бунтують проти перейменування

Джерело: Волинь24

 

У Луцьку мешканці вулиці Федорова виступають проти перейменування. 

Нагадаємо, днями комісія Луцької міської ради розглянула рішення про перейменування одразу 6 вулиць міста.

До цього переліку увійшла і вулиця Івана Федорова, яка розташована у спальному мікрорайоні. Одразу ж після новини про перейменування місцеві мешканці почали обурюватись на таке рішення луцьких чиновників та депутатів.

«Питання до цих чиновників... чим регламентується і акцентується декомунізація вулиці Івана Федорова? На вулицю Святого Миколая (у першому читанні) та на вулицю Воїнів-Добровольців у другому читанні…???? Чому ж у м. Львові не зносять пам'ятник Івану Федорову якщо він був ярим комуністом ))) і не переіменовують вул. Івана Федорова у м. Львові ??? Не переіменовують дану вулицю в інших великих українських містах? Дуже хочеться почути пояснення луцьких чиновників», - написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук активіст та ветеран АТО Павло Ковальський.

«Я не маю нічого проти нової назви, у Луцьку повинна бути вулиця Воїнів-добровольців, їм треба віддати належне. Але змінювати назву вулиці Федорова, не варто. За десятки років ми звиклись з назвою і намою думку немає нічого поганого в тому, аби вона надалі носила ім’я великого друкаря Івана Федорова», - додає його сусід Юрій Скупейко.

«Треба боротися за збереження назви нашої вулиці. Якщо хтось вважає, що вулиця Федорова названа на честь якогось там комуніста, то ні – свого часу навіть на місцевому ЖЕКу висіла табличка з адресою вул.. Івана Федорова, і місцеві мешканці добре знають, що вона названа на честь першодрукаря - Івана Федорова», - додав Павло Ковальський

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі