Проект #ПісніВійни до 25-річчя ЗСУ випустив новий сингл

Джерело: День

Пісня «Щастя – коли ти не йдеш на війну» – вже 5-й сингл у рамках масштабного соціально-мистецького проекту #ПісніВійни. Про це розповіла ініціатор та координатор проекту Галина Гузьо.

Автор тексту – дружина бійця АТО Тараса ГривулаОксана, яка написала зворушливого вірша, коли чекала чоловіка із фронту. 39-річний Тарас воював в АТО у 2014–2015 роках. Був артилеристом, заступником командира мінометної батареї. Після повернення з війни пішов на контрактну службу у ЗСУ. А ще Тарас – професійний бандурист, член Національної спілки кобзарів України. У рамках проекту #ПісніВійни він є одним із виконавців пісні «Дорога на схід», яку співають п’ятеро бійців АТО. 

На музику слова Оксани Гривул поклала композитор та співачка Ірина Доля. Вона ж і виконала пісню у дуеті з десантницею Іриною Красотою

«Ця пісня –про долю жінки, яка чекає… Війна на сході України торкнулася мільйонів жіночих сердець, то ж ця пісня – присвята усім дружинам бійців», – говорить Ірина.

До кінця 2016 року у рамках соціально-мистецького проекту #ПісніВійни ще відбудеться прем’єра пісні «Молитва на Різдво» у виконанні її автора, нацгвардійця, барда Зиновія Медюха, співачки Оксани Мухи та відомого акапельного гурту – вокальної формації «Піккардійська терція». 

А 2017-го побачить світ альбом #ПісніВійни, який об’єднає близько півтора десятка сучасних україномовних військових пісень, написаних українськими захисниками та виконаних у дуетах бійців із відомими українськими артистами.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна Козирєва

Коментарі