Музей волинської ікони купив картини, інкрустовані кулями і гільзами

Джерело: Громадське.Волинь

Завершилася виставка «Я захищав свій світ», в рамках якої волинські бійці виставляли свої картини та ікони. Музей волинської ікони закупив 12 сакральних картин 11 авторів. Серед робіт є ікони, інкрустовані кулями та гільзам

Представили картини у Музеї волинської ікони у понеділок, 28 листопада. Картини закупили в рамках Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016-2020 р.р.

Частину коштів передадуть на розвиток програми реабілітації воїнів «Арт Постріл», іншу – вручать авторам.

«Після того, як в нашому музеї була потужна енергетична виставка «Я захищав свій світ», нам дуже хотілося, щоб ряд робіт, які були пов’язані з військовими діями, із нашими хлопцями, які захищали нашу Батьківщину, залишилися у фондах нашого музею. Ваші спогади про війну, які втілені у цих картинах, що ми відібрали, вони будуть слугувати людям, наступному поколінню та виховувати справжніх героїв», – зазначила завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва.

Боєць 51-ї бригади Андрій Соломін розповів, що музей придбав дві його картини. Одна з них присвячена святому Іллі, якого вважають покровителем десантників.

«Перед тим, як почалася війна, я служив в аеромобільних військах. І днем цих військ вважають день святого Іллі. Безпосередньо він являється покровителем повітряно-десантних військ. Я у своїй картині поєднав два часи. Намалював святого Іллю та бійців повітряно-десантних військ, які вискакують з його колісниці», – розповів Андрій.

«Ці картини – це заклик для багатьох поглянути на своє життя і змінити підхід до свого життя. Також це є історичні артефакти, тому що тут є не тільки те, що намальоване вашими руками, ваш талант. Це і відображення вашого бачення, де прослідковується воєнно-трагічний момент», – зауважив директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі