Луцькраді забракло духу ініціювати перевірку екс-керівника волинської міліції Терещука

Луцькрада не змогла набрати достатньої кількості голосів, аби звернутися до громадських та владних структур для проведення експертизи щодо призначення Олександра Терещука на посаду керівника київської міліції. 

Відповідне звернення підготували депутати Богдан Шиба та Павло Данильчук. Голосування  відбулося 27 серпня, і «за» проголосувало лише 11 депутатів.  

Як відомо, Олександр Терещук очолював волинську міліції під час Революції Гідності. У тому числі в той період, коли під час акції непокори під волинським МВС у громадян представники правоохоронних органів жбурляли світло-шумові гармати. 

Утім, незважаючи на це, після служби у волинській міліції Терещука призначили керівником столичного управління.  

«Найдивніше те, що Комітет Верховної Ради, який дав подання Президенту, мотивував рішення тим, що це треба для забезпечення обороноздатності країни», - зазначив Шиба. 

Тому у проекті рішення пропонувалося ініціювати проведення експертизи на предмет наявності дій, що містять ознаки корупційного правопорушення при підготовці та ухваленні документів, на підставі яких було скасовано заборону обіймати посади, щодо яких застосовуються заходи з очищення влади (люстрації) до генерал-майора міліції Олександра Терещука. 

Окрім цього, провести експертизу мало би Міністерство юстиції на підставі і у порядку, визначеному частиною 2 статті 55 Закону України «Про запобігання корупції», а також Комітет Верховної Ради України із запобігання та протидії корупції  та Громадський люстраційний комітет. 

«Питання просте: чи допустимі у країні подвійні стандарти. Судячи із політики президент – так», - зазначив депутат Андрій Осіпов

«Влада щонайменше мала би пояснити волинянам чому так відбувається», - додав депутат.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі