Новини минулого: 1 жовтня

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 1 жовтня 1942 року
 «Княгиня Капучидзе». Чергування побутових п’єс і драм з комедіями і фарсами добра річ, яку в останніх часах почав робити Волинський Український Театр в Луцьку. Коли, напр., взяти останню постановку цього театру «Княгиня Капучидзе», глядач мав змогу щиро посміятися й вийти з театру з добрим гумором. Цілість вистави, як і гра поодиноких артистів стояла на відповідній висоті. Гарні були також декорації. Театр, як завжди, був переповнений.
Просвітянський хор у Луцьку. Товариство «Просвіта» в Луцьку приступило до організації свого власного хору. До хору записалася вже значна кількість осіб. Перші організаційні збори хористів відбулися в минулий четвер 24 вересня в Українській Домівці. Дальші записи до Просвітянського хору тривають в канцелярії «Просвіти» від год. 8 до год. 15.
Посмертна згадка. Дня 24 вересня ц. р. на 49 році життя після короткої, але тяжкої хвороби помер у Луцьку інж-агр. Володимир Моргаєвський. Покійний відомий на Волині як найкращий спеціаліст по насінництву й шовківництву та автор багатьох сільсько-господарських статтей і праць в українських часописах. В останньому часі працював у Волинській Насінній Конторі в Луцьку та був співробітником «Українського Голосу». Похорон відбувся 25 вересня на міському православному кладовищі в Луцьку. Вічна Йому пам’ять.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Оксана ШТАНЬКО

Коментарі