Труби тепломереж у Луцьку за 30 років потоншали наполовину

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

ЗА 30 РОКІВ ТРУБИ ТЕПЛОМЕРЕЖ В ЛУЦЬКУ ПОТОНШАЛИ НАПОЛОВИНУ

Під час ремонту тепломереж на вулиці Кравчука, працівники ДКП «Луцьктепло» з’ясували, наскільки зносились мережі. Виявилося, зношеність труб на одній з найаварійніших ділянок – 57%.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради 22 вересня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Зокрема, для ДКП «Луцьктепло» пропонують виділити півмільйона гривень на ремонт тепломереж. Заступник головного інженера з експлуатації ДКП «Луцьктепло» Віктор Мельник розповів, що за ці кошти мають завершити ремонт тепломереж на вулиці Кравчука. Там мережі були укладені ще у 1985 році. Торік через аварії на цій ділянці опалювальний сезон розпочався з запізненням у 2 тижні. Тоді замінили 50 метрів труби. Наразі міняють труби на решті ділянки, за виключенням цих 50 метрів.

Коли зняті старі труби зважили, то з’ясувалося, що вони важать 2,2 тонни. А нові труби такого діаметру і такого метражу важать 5,1 тонни. Тобто зношеність мереж уже становить 57%.

Найбільша проблема цих мереж – корозія на рухомих опорах, на місці зварювальних робіт, виконаних ще під час монтажу. Так, з 2015 року в «Луцьктепло» виписали 8 аварійних ордерів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі