Рік нового «Авангарду» - у фото

Джерело: Федерація легкої атлетики
  1. Новина відноситься до:

5 вересня 2015 року відбулося відкриття реконструйованої головної спортивної арени Волині. Рік тому луцькому стадіону «Авангард» надано нове дихання, на ньому окрім футбольних матчів української Прем’єр-ліги, є можливість проводити найавторитетніші легкоатлетичні змагання.

Прес-служба Федерації легкої атлетики Волинської області пригадала, що відбулося на «Авангарді» відтоді, як споруда стала частиною одного з найбільших легкоатлетичних комплексів України.

Отож, влітку 2015 року Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Федерація легкої атлетики України підписали Меморандум, у якому домовилися спільно реконструювати стадіон «Авангард», а саме облаштувати на його території легкоатлетичного комплексу. Впродовж кількох літніх місяців навколо футбольного поля облаштували бігові доріжки із сучасним високоякісним синтетичним покриттям, майданчики для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти. Крім того, встановили нові сертифіковані футбольні ворота, змінили звукову систему арени.

Це дозволило перетворити «Авангард» на стадіон міжнародного класу ІІ-ї категорії. Одночасно з цим оновлювали й стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

5 вересня 2015 року на «Авангарді» відбулося яскраве шоу-відкриття реконструйованого стадіону.


Вже через кілька тижнів арена прийняла перші повноцінні змагання – Командний чемпіонат України серед легкоатлетів 1998 року та молодші.


У лютому 2016 року «Авангард» отримав сертифікат 2 категорії від IAAF - Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Відтак арена може приймати міжнародні змагання та всі внутрішні українські чемпіонати.


24 квітня на «Авангарді» вперше після початку україно-російської війни відбулися міжнародні легкоатлетичні змагання – Матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина U-18. На змагання завітав й Президент українського НОК Сергій Бубка.


У травні-липні «Авангард» став місцем проведення навчально-тренувальних зборів для членів збірної України з легкої атлетики, які готувалися до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. У Луцьку вперше в історії тренувалися найкращі легкоатлети України.


16-19 червня на оновленому «Авангарді» відбувся відбірковий чемпіонат України з легкої атлетикисеред дорослих і молоді. Він зібрав цвіт національної атлетики, найкращі з кращих вибороли ліцензії на Олімпійські Ігри в Бразилії. Чотири дні змагань дозволили легкоатлетам показати результати світового рівня, а сам чемпіонат і спортсмени, і офіційні особи ФЛАУ назвали за організацією кращим в історії вітчизняної легкої атлетики.


Попереду нові змагання і, віримо, визнання за нашим «Авангардом».
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі