Фото на незабудь: колоритний гвардієць

  1. Новина відноситься до:

Нинішню світлину нам ласкаво надала читачка Зоя Мигаль. Жінка написала на електронну адресу редакції «Хронік Любарта», зазначивши, що не може лишитися байдужою до рубрики про родинну історію крізь призму сімейних фотознімок. Відтак – поділилася з нами світлиною свого дідуся, уродженця села Вільхівка на Горохівщині, Йосипа Яреми. Публіковане нині фото датоване 1915 роком. Як зауважила пані Зоя, її дідусь був нагороджений трьома орденами святого Георгія. Це найвища нагорода для солдат і унтер-офіцерів російської імперської армії у Першій світовій війні. На знимці бачимо лиш один хрест на мундирі чоловіка, наступні він здобув у близькому майбутньому.

Онука також надіслала цікаву світлину з весілля дідуся та бабусі – Йосипа та Оксани. Подружжя побралося, вочевидь, вже в часі після війни. Молода дружина рано померла, лишивши на чоловікове виховання двох діток.

P. S. «Хроніки Любарта» висловлюють подяку й шанування пані Зої і закликають читачів до співпраці! Пам’ятаймо, що крізь призму історії наших родин пізнається минувшина краю й цілої країни.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Оксана ШТАНЬКО

Коментарі