У Луцьку визначили найсильнішу людину

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

У змаганнях богатирів переміг маріуполець Олександр Лашин.

Луцьк у свій День народження вперше за всю історію приймав престижні змагання Ukrainian open strongman cup, у рамках яких визначали найсильнішу людину України. До слова, окрім українських спортсменів, помірятись силами завітали атлети з Польщі та Чехії, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Організаторами турніру стали представники ГО «Volfest», які запросили у Луцьк помірятись силами не не лише українців, а й двох важкоатлетів з сусідніх країн – Польщі та Чехії. З їх слів, Луцьк вперше приймає богатирські змагання такого рівня, адже найсильнішу людину країни саме на Волині ще не визначали ніколи.

Отож, визначали найкращих атлетів: чемпіон світу Володимир Рекша (Львів, ріст - 178 см, вага - 105 кг), чемпіон Європи Рафаїл Кобиляж (Польща, ріст - 195 см, вага - 155 кг), чемпіон Чехії зі стронгмену Лукаш Свобода (Чехія, ріст - 193 см, вага - 150 кг), призер чемпіонату світу з пауерліфтингу Ярослав Апальков (Дніпропетровськ, 190 см, 165 кг), чемпіон України зі стронгмену Олег Пилип’як (Львів, 180 см, 120 кг), 5-ти разовий володар титулу «Найсильніша людина України» Олександр Лашин (Маріуполь, 191 см, 175 кг).

Суддею змагань став Андрій Бурштин, рефері - Віталій Герасимов. Головний рефер - заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк.

Атлетам довелось власними силами зрушити з місця 8-тонну вантажівку та протягнути її по дорозі 20 метрів.

Найбільше балів за вправу отримав той, хто зробив це швидше за інших. Наступним на черзі було підіймання 145-кілограмової колоди (так званий лог-ліфт) на кількість за 60 секунд. Рекордом змагань став 7-разовий результат Олександр Лашина, який змагався проти поляка Рафала Кобиляжа. Окрім того, атлети мірялись силами у так званій «прогулянці фермера», під час якої їм довелось пронести дві валізи, сумарною вагою у 300 кілограмів на дистанцію у 40 метрів.

Також їм доведеться завершити естафету «овер хед», пронести на час коромисло, вагою 375 кілограмів, а ще позакладати у відповідні отвори величезні кулі, вагою у 120, 135, 160 та 180 кілограмів.

Найзапеклішим був останній раунд змагань, який продемонстрував перевагу українця над поляком. Хоча тривалий час їхні успіхи розділяло лише півбала.

\Але, можливо, активна підтримка публіки, патріотичні настрої серед глядачів і допомогли маріупольцю взяти перемогу і стати найсильнішим чоловіком у престижних змаганнях Ukrainianopenstrongmancup у Луцьку.

Чоловіки змагалися на підняття куль вагою від 120 до 180 кілограмів. Поляк Рафаїл Кобиляж впорався із завданням за 25 секунд, а українець Олександр Лашин, спортсмен із Маріуполя, за 17 секунд.

Переможця привітали гучними оплесками, а у відповідь почули, що «Маріуполь – це Україна».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі