Новини минулого: 15 серпня

  1. Новина відноситься до:

Радянська «Волинь», 15 серпня 1970 року.

Почесне звання. За заслуги в розвитку народної освіти Президія Верховної Ради Української РСР своїм Указом від 14 серпня 1970 року присвоїла групі працівників народної освіти республіки почесне звання Заслуженого вчителя Української РСР. В тому числі по Волинській області цього почесного звання удостоєний Колодюк Трохим Никифорович — вчитель, директор Любитівської середньої загальноосвітньої трудової політехнічної школи Ковельського району.

Ультразвукове зварювання. Ідею зварювання металів без їх оплавлення втілено ще в одній установці — ультразвуковій, створеній в Інституті електрозварювання імені Є. О. Патона Академії наук УРСР. Робочий орган установки ультразвукова головка, вібруючи з великою частото, стискує деталі, їхня поверхня під впливом Феола і коливань активізується, пластично «тече», що сприяє з'єднанню матеріалів.

Зовні установка нагадує швейну машину з ножним приводом. Працюючи в напівавтоматичному циклі, вона робить 3600 зварних точок на годину — припаює металеві провідники до напівпровідникових кристалів, одержаних на основі германію, кремнію, карбіду кремнію. За її допомогою можна також з'єднувати однорідні і неоднорідні сплави.

Погода. За даними Волинського гідрометеорологічного бюро, сьогодні в Луцьку та області слід чекати мінливу хмарність без істотних опадів. Вітер північно-західний помірний. Температура вдень 16—21 градус.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі