Бандерштат-2016: фото першого дня

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку завершився перший день десятого фестивалю українського духу «Бандерштат».

Фестиваль розпочався традиційно на іподромі на вулиці Глушець.

Після ранкових безкоштовних екскурсій для відвідувачів фестивалю розпочалася гутіркова частина. Представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Рябенко розповідав про радянські міфи і їхню підтримку російським режимом, якому вигідно використовувати минуле для маніпуляції.

Музикант і відомий карикатурист Юрій Журавель вважає, що треба більше дивитися мультики, бо вони роблять людей добрішими. А ще він не любить людей, які «копаються в архівах», але не доносять історичні знахідки назагал. Він вважає, що набагато краще – розповідати про історію іншим.

Поки відбувалися гутірки, можна було пограти у спортивні ігри, постріляти з лука в опудало Путіна, сплавитися на каяку, покидати фрізбі і ще здійснити купу інших речей.

У наметовому містечку закипали юшки в чавунних казанках, а тим часом головну сцену відкрили Freedom. Майже одразу по них народ став «слемитися». Курява забивала дихальні проходи, але від того менш драйвово не ставало. «Фіолет», окрім власних пісень, заспівавкавер «Їто наклав у бобік».

Завершували виступи на головній сцені першого дня «Бандерштату» Роллікс і легендарні Брати Гадюкіни. Останні заспівали свої старі хіти і нові пісні.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі