Скільки коштує вишиванка?

  1. Новина відноситься до:

Нині, які ніколи, в Україні популярні національні мотиви в одязі. Майже кожен українець чи українка має у своєму гардеробі вишиванку або одяг з елементами народних орнаментів, який можна одягнути і в будень, і в свято. «Хроніки Любарта» вирішили запитати у продавців, скільки коштують вишиванки, де їх шиють та як часто лучани купують такий одяг.

Місць, де у Луцьку продається цей одяг, – дуже багато. Вишиванки на ринку продають на будь-який смак та на будь-який гаманець. Усе залежить від складності роботи та матеріалу, з якого вони виготовлені. Машинні жіночі та чоловічі сорочки вартують від 350 гривень до 600 гривень. Для дітей вишиванку можна придбати за 200-300 гривень. За вишиванку ручної роботи для дорослих доведеться викласти від 800 гривень і більше. Продавчині розповідають, що виготовляють їх зазвичай у Тернополі та Івано-Франківську.

 

 

У палатках, які розташувалися на вулиці Лесі Українки, вишиванки вартують трохи дорожче. Найдорожча жіноча – 2200 гривень, чоловіча – 1500. Це ціна вишиванок ручної роботи. Є й дешевші – за 650 та 450 гривень. Вишиванки, які вишила машина, тут вартують 500 гривень. Вишиті сукні можна купити за 450, 500, 600 гривень. За словами продавців, ціна залежить від складності вишивки та матеріалу.

 

«Вишиванки нині користуються шаленим попитом. Їх купують і дорослі, і діти, і старенькі», – каже продавець.

У фірмових магазинах чоловіча вишиванка в середньому буде вартувати від 800 гривень. Але це вже не ручна робота, а машинна. Можна купити й зі знижкою 38 відсотків. Така сорочка обійдеться чоловіку зі знижкою від 376 – до 1000 гривень, ручної роботи – майже 1500.

 

«Ціни як на жіночий вишитий одяг, так і чоловічий залежать від виробника та від самої вишивки. Загалом продаємо вишиванки львівського та харківського виробництва. Найдорожча жіноча сорочка у нас вартувала 2150 гривень. Але ми її уже продали. Зараз перше місце з найбільш дорогих посідає жіноча вишиванка за 1190 гривень», – каже продавчиня Вікторія.

 

 

 

Сукні із льону на будень вартують від 900 гривень, святкові – від 1000 – до 2000. Ціна дитячих вишиванок залежить від розміру: чим більший розмір, тим дорожча сорочка чи сукенка.

 

Продавці запевняють, що лучани нині доволі часто купують вишиванки й не шкодують на них грошей. Особливо – напередодні Дня незалежності та 1 вересня. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі