Син луцького депутата встановить кіоск у центрі міста, виконком дозволив

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Замість знесеного кіоску «Луцькпреси» встановити торговельний павільйон, де торгуватимуть кондитерськими виробами на вулиці Винниченка, дозволили синові депутата Луцької міськради Євгенія Ткачука.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 липня.

Перед розглядом питання перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що депутат Луцькради Євгеній Ткачук звернувся з листом щодо конфлікту інтересів та поінформував, що підприємець Олександр Ткачук, який хоче встановити торговельний павільйон на вулиці Винниченка, 47, є його сином.

Раніше на підтримку надання дозволу на встановлення торговельного павільйону проголосували під час засідання робочої групи з погодження місця розташування та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Луцька.

На зауваження членів виконкому щодо доцільності встановлення кіоску, де торгуватимуть ковбасою, на місці знесеного кіоску «Луцькпреси», начальник управління розвитку підприємництва і рекламиОлександр Козлюк запевнив, що планують встановити кіоск, де продаватимуть кондитерські вироби, каву, а не ковбасу. Він повідомив, що попередня тимчасова споруда перебувала в жахливому стані, а її власник мав заборгованості зі сплати оренди. Щодо Олександра Ткачука, посадовець зазначив, що той є співвласником торговельної марки «Линник» і здійснює діяльність у межах чинного законодавства, допомагає учасникам АТО безплатними ремонтами автомобілів та продуктами.

Олександр Козлюк переконував членів виконкому, що жодної переваги підприємцю перед іншими не надавали, а на вказане місце лише він подав документи.

Член виконкому Олег Бондарук зауважив, що під час затвердження комплексної схеми тимчасових споруд на вулиці Винниченка наводили аргументи про те, що потрібно навести лад, аби все було прозоро та зрозуміло. Він зазначив, що не до кінця вірить у те, що ніхто крім вказаного підприємця не бажав претендувати на розміщення МАФу.

Член виконкому Михайло Щур закликав колег не підтримувати проект рішення, наголошуючи, що затверджена схема не передбачала розміщення нових тимчасових споруд на вулиці Винниченка, натомість тепер чомусь подають проект рішення про встановлення нового кіоску.

У підсумку, проект рішення усе ж підтримали 11 членів виконкому, дозволивши сину луцького депутата встановити кіоск у центрі міста.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі