Древньому волинському селищу – 816 років

  1. Новина відноситься до:

Ратне відсвяткувало 72-у річницю визволення від нацистських окупантів у роки Другої світової війни та 816-й день народження древнього селища. Усім, хто прийшов на берег Прип’яті, запам’яталась по-справжньому яскрава та святкова атмосфера недільного дня, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

У парку лунала українська пісня, а щедрі господарі частували усіх домашніми стравами. На святкування, окрім місцевих колективів, запросили і ансамблі із сусідніх селищ.

Ратнівська земля - справжня колиска народної творчості та фольклору. В населених пунктах району і до сьогодні плекають мистецтво вишивки, займаються ткацтвом і іншими видами ремесел, притаманними українцям з давніх давен. Тож, під час святкового дійства місцеві майстри представили на огляд свої витвори мистецтва, аби продемонструвати чим багата їх земля.

Окрім того, під час святкування розгорнули і ярмарку, на яку з’їхалися підприємці з різних куточків України.

Здивував ратнівчан та гостей селища лісоруб з Івано-Франківщини Олег Пилипюк, який на очах у глядачів перетворив звичайну колоду на художню скульптуру.

З річницею мешканців Ратного привітали керівники місцевої громади та району. Особливі почесті - ветеранам, тим, хто 72-роки тому звільнив селище від нацистської окупації.

Детальні, як відбувалося святкування, дивіться у сюжеті:

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі