Новини минулого: 19 липня

  1. Новина відноситься до:

«Наш голос», 24 липня 1921 року.

Чума. В цілях боротьби з поширенням товарячої чуми,- на теріторіі Волинського Воєводства увійшло в силу двоє Нових роспоряджень першим з них сурово заборонено спроваджувати з Поліського Воєводства на терітсрію Вол. Воєводства рогагоі скотики, овець і кіз, як живих так і битих, а рівнож сирих продуктів з теі худоби, себто: шкір, м'яса, костей, рогів, вовни, також сіна, соломи і іншоі паші.

Друге оголошує, що на цілій теріторіі Волинського Воєводства забороняється всякий торговий рух худоби, себто, ярмарки на корів, овець і кіз, перегін і перевіз іх в торгових цілях. Ці роспорядження оставатимуться в силі аж до зміни і за невиконання іх накладатиметься дуже висока кара.

Нова такса на фурманки зі стійки. На підставі роспорядження п. Луцького Старости в Луцькім повіті запроваджено нову норму плати за підводи зі стійки, згідно котрої, за кожну підводу для службових урядових потреб буде платитися від верстви по 20 мар., а коли дорога не перевишає 12 верст—250 мар. за день. Роспорядження це увійшло в силу з 11 цього липня.

Холєра в Росії. По большовицьких відомостях в Росії панує холєра і від 1 січня до 6 липня ц. р. там зареєстровано 13.476 випадків теі хороби.

Самостійність Литви. Групи членів англійської палати громаД вимагає від свого уряду юридичного визнання самостійности Дитви, що ніби-то, лежить в інтересах самоі Англіі.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Оксана ШТАНЬКО

Коментарі