Новини минулого: 14 липня

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 14 липня 1973 року.

Катастрофа літака «Боінг-707». Париж, 13 липня. (ТАРС). Пасажирський літак «Боінг-707» бразильської авіакомпанії «Варіг» розбився при заходженні на посадку в аеропорту Орлі. Літак з 118 пасажирами і 16 членами екіпажу на борту виконував рейс Ріо-де-Жанейро – Париж. За 15 хвилин до катастрофи, що сталася поблизу містечка Лонжюмо, командир корабля повідомив на контрольно-диспетчерський пункт аеропорту Орлі про неполадки в роботі двигунів. Зразу після катастрофи було оголошено про закриття аеропорту Орлі для польотів. За попередніми даними, більш як 100 чоловік загинули. Як заявили представники аеропорту Орлі, вчорашня катастрофа – найбільша в районі цього аеропорту з червня 1962 року, коли розбився літак «Боінг-707» і загинуло 130 чоловік.

Пригощає «Експрес». Таку назву отримало нове кафе, яке відкрилося на привокзальній площі міста. Це – сучасна споруда з скла і бетону. Світлий зал для відвідувачів оформлено гравюрами. 80 пасажирів можуть одночасно без затримки пригоститися тут запашним кофе, печивом, освіжитися прохолодними напоями. Красиве приміщення – перше з ансамблю споруд громадського харчування, які прикрасять привокзальну площу.

Дощ на замовлення. На обласній сільськогосподарській дослідній станції завершено спорудження першого на Волині експериментального культурного пасовища з штучним зрошуванням. На площі 112 гектарів науковці вивчатимуть технологію створення та використання таких пасовищ у нашій області. Зокрема, розроблятимуться питання удобрення, вирощування травосуміші, строки та дози зрошування, система випасання худоби. На пасовищі змонтовано дві дощувальні установки ДДН-70 і ДДА-100 М різних типів зрошування.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі