Новини минулого: 22 червня

  1. Новина відноситься до:

Український часопис «Волинь». Виходив під час нацистської окупації в Рівному. Номер від 25 червня 1942.

Луцьк. З дозволу пана Гебітскомісара з днем 1-го червня 1942 року в Луцьку відкрито Середню Музичну Школу з такими предметами: рояль, скрипка, бандура, вокаль, теорія, сольфеджі і гармонія. При школі відкрито курси для диригентів хорів з такими предметами: сольфеджіо, теорія співу, основи обходження з людським голосом, основи диригування хором, загальні відомості з історії музики, додаткова гра на скрипці чи мандоліні. Наука в школі триває два роки, на курсах 3 місяці. Оплата в школі 100 крб. місячно, на курсах 409 крб. за курс. Заяви про вступ та вписове 30 крб. приймається щодня в канцелярії школи при вул. Тобілевича ч. 16.

Заступник президента Райхсбанку Лянге в Рівному. 18 червня цього року приїхав через Краків і Львів на короткі відвідини в ново заложеному Центральному Емісійному Банку України бриґадефірера націонал-соціалістичного авіаційного корпусу віцепрезидент Лянґе з німецького Райхсбанку, щоб ознайомитися зі станом розбудови в ділянці грошевих і кредитових справ у Райхскомісаріяті України. Одночасно він склав візиту Райхскомісарові, Ґауляйтерові Еріхові Кохові, якого особистим гостем був віце-президент Лянґе підчас свого побуту в Рівному. Центральний Емісійний Банк влаштував з цього приводу 18 червня товариський вечір.

Як дорого коштує Британії один день війни. Амстердам. Згідно британської служби звідомлень, британський міністер фінансів повідомив у вівторок, що війка коштує Велику Британію 14,5 міліона фунтів штерлінґів денно. З цього 6 міліонів покривається з податків. Міністер фінансів заявив, що треба ще більше ощаджувати, щоб устабілізувати фінансове положення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі