В Луцьку зводять багатоповерхівку без згоди сусідів

На проспекті Відродження забудовник без згоди сусідів змінив цільове призначення будівництва.

Про це йшлося під час засідання комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури і благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту і енергозбереження, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зокрема, до депутатів звернулися мешканці будинків 47, 53, 53-а, що по проспекту Відродження, зі скаргою. Мовляв, будівництво, яке триває між їхніми багатоповерхівками «не відповідає цільовому призначенню»: на земельній ділянці мали зводити торгово-офісне приміщення, а натомість почали будувати багатоквартирний будинок.

Крім того, люди запевняють, що громадські слухання щодо цього будівництва не проводили. Тому просять депутатів перевірити законність будівництва. Зокрема, встановити законність зміни його цільового призначення та врешті організувати громадське обговорення проекту.

«Цей будинок будують на шматочку землі між двома будинками, - обурюються мешканці. – Ми цілодобово там чергуємо аби не допустити техніку та щоб вони не поставили паркан і не почали будівництво».

Головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк розповів, що земельну ділянку викупили майже десять років тому, тож вплинути ні на що він не може.


«Цю ділянку приватизували, тому тут все регламентує генеральний план. Генеральним планом передбачається там зведення і житла, і торгово-офісного приміщення. Вони вирішили замість офісів зробити квартири», - сказав Герасимюк.

«В будинку цьому буде близько 40 квартир. Де вони ставитимуть машини?», - цікавились люди.

Зрештою, депутати вирішили в десятиденний термін перевірити законність будівництва, аби відшукати відповіді на питання лучан.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі