Новини минулого: 13 червня

  1. Новина відноситься до:

Волинський сільсько-господарський тижневик «Наш Голос», видавався в Луцьку. Номер за 19 червня 1921 року.

Нова залізнична колія. В найближчих часах має бути урухомлена залізнична колія Луцьк-Стоянів, а далі Львів. Таким чином незабаром будемо мати нову дорогу до Львова і замісць того, щоб іхати туди, завдаючи круга, і тратити на це добу, а то й більш, то на переізд до Львова з Луцька на впростець потрібується лише 6-7 годин часу. А це буде мати велике значіння в нашім економичнім житті.

Грабунок з ножами. В селі Єзюрки (9 верст від Луцька) в ніч з 11 на 12 червня, невідомі замасковані грабіжники вдерлися до хати одного заможнього селянина і почали вимагати грошей. Коли члени цеі сім'і не виказали місця схованки грошей—грабіжники всіх повязали, нанесли ім поважні побоі і рани ножами. Потім, не знайшовши грошей, забрали майже все з коморі, навантажили це все на свою підводу і зникли.

Оголошення конституції на Волині. В неділю, 12 червня, в залі воєвудства, відбулося урочисте проголошення «Конституції 17 березня 1921 р.» При тому були присутні всі повітові старости війти і представники суспільства. В зв'язку з тим можна сподіватися у нас провадження тих конституційних основ і більшого унормування нашого правного становища.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі