Новини минулого: 10 червня

  1. Новина відноситься до:

Луцький тижневик часів гітлерівської окупації «Український голос». Номер за 11 червня 1943 року. Мовою оригіналу.

Початок спортового сезону на Волині. Цьогорічний спортовий сезон на Волині відкрився рядом футбольних змагань, які відбулися в Дубні, Здолбунові й інших містах. В Дубні відбулися футбольні змагання поміж дружиною мадярського війська «Дубно» і Спортового Товариства «Юнак» при Міській Управі в Дубні. Виграв «Юнак» у відношенні 10:2. В Костополі відбулися змагання між здолбунівським «Темпом» та Українським Спорговим Клюбом «Костопіль». Перемогло «Темно» у відношенні 3:0.

Дитячі садки в Ковлі. Український Комітет Самодопомоги в Ковлі згідно з дозволом п. Гебітскомісара в найближчому часі відкриває в місті два дитячі садки та 8 дитячих садків у районах.

З ТЕАТРУ. 5 і 6 червня Волинський Український Театр у Луцьку відіграв драму М. Старицького «Циганка Аза». Ця драма йшла вже на сцені цього Театру в минулому році. Цьогорічна постановка драми пройшла цілком добре. Окремі артисти цілком вив’язалися з своїх ролей. Гарні також були масові сцени 1 співи. Зокрема були прекрасні танці. Театр як завжди був переповнений.

Допоможіть бідним калікам! В Луцькому Міському Шпиталі знаходиться на лікуванні ряд калік з Полтавщини. До надходячих Зелених Свят проситься українське громадянство в Луцьку поділитися з цими нещасними жертвами, чим хто може. Пожертви складати в Місцевому Комітеті Самодопомоги в Луцьку, вул. Північна 9.

В одному дні знищено 34 совєтські танки. З наступальної дії початої біля Веліжу З0. 5. по пересуненні наперед німецької головної бойової лінії розгорнулися п’яти денні тяжкі оборонні бої. Як повідомляють, підчас тих боїв знищено до 4.6. 34 совєтські танки.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі