Новини минулого: 8 червня

  1. Новина відноситься до:

Волинський сільсько-господарський тижневик «Наш голос», 12 червня 1921 року. Правопис оригіналу збережений.

Відкриття нової друкарні. В останніх днях в Луцьку роспочала працю нова хрестіянська друкарня і переплетня під фірмою «Промик». Акуратне і добросовістне виконання замов обіцяє цій друкарні широкий розвиток і краще майбутнє.

Щирий жертводавець. В м. Луцьку недавно був поділ по-між бідним населенням американських дарів одіжі. Одному бідакові припало якесь стареньке пальто і коли він оглянув кишені, то знайшов там 30 американських долярів. Як-що перевести ці гроші на польські марки, то це винисе більше 30.000 польських марок. Дійсно щирий подарунок американця!...

Жертви води. Річка Стирь, над якою положено місто Луцьк, славиться своєю зажерливістю. Як запам’ятають люде – не було року, в якомуб обійшлося без скільканайцяти утоплеників.  Біжуча весна, зі свого початку, вже дала тій річці більш десятка людських жертв коло самого Луцька і в найближчих околицях. Протягом часу від 29 травня до 6 червня, коло Луцька втопилося 3 людей, з них один учень 7 кл. гімназії, один жид середніх літ і молода жидівка. Всі вони являються жертвою своєї необережности.

Неділя у вівторок. «Ізвєстія» пишуть, що поштові урядники в Пензі і Калузі постановили одпочивати у вівторок, замісць неділі, мотявуючи це тим, що неділя була призначена для відпочинку через церкву.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі