У волинській школі досі пропагують комуністичний режим

У волинській школі досі пропагують комуністичний режим
  1. Новина відноситься до:

У Ківерцівській ЗОШ №4 виявили радянський музей з скульптурами Леніна та Кірова.

Про це інформує «Вголос».

Третього червня депутати Ківерцівської райради Анатолій Пушкін та Анатолій Король відвідали Ківерцівську ЗОШ І-ІІІ ст. №4. Депутатів цікавило питання забезпечення виконання рішення Волинської обласної ради щодо урочистого святкування проголошення Акту відновлення держави Україна 30 червня 1941 року.

З’ясувалося, що в директора школи лист з відділу освіти Ківерцівської РДА з планом заходів є. Однак ні тематичних виховних годин, ні виставок з світлинами і розповідями про героїчну діяльність воїнів ОУН-УПА в шкільній бібліотеці не було.

Натомість на видному місці у бібліотеці стояли книжки, які пропагують комуністичний тоталітарний режим, ілюстровані сепаратистськими стрічками. Також біля кабінету директора школи розміщений музей так званої бойової слави радянського тоталітарного режиму. Там на полицях виявили заборонені символи, фотографії та скульптури комуністів, зокрема Леніна та Кірова, «георгіївські стрічки».

«З цього приводу ми звернулись до голови Ківерцівської РДА Валерія Ткачука та повідомили про порушення Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Однак, Валерій Ткачук повідомив, що йому не відомо про існування музею в школі», – розповів депутат райради Анатолій Пушкін.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі