П'ять копійок: «До лікаря – ані кроку!»

П'ять копійок: «До лікаря – ані кроку!»
  1. Новина відноситься до:

Більшість лучан звертаються в медзаклади, коли «припече»

Стан власного здоров’я залежить від якості медицини та здебільшого від нас самих. «Хроніки Любарта» вирішили запитати лучан, як часто вони ходять до лікаря та чи проходять медичні обстеження. Люди різного віку та роду діяльності дали відповіді на наші запитання. Більшість з них розповіли, що не відвідують лікарів через недовіру, або ж їм бракує коштів на обстеження. Дехто з респондентів відкладає візит у медзаклад до останнього і «біжить» тоді, коли вже не сила терпіти.

Світлана, 28 років, працівниця банку:

– На цьому тижні була у лікарні. Намагаюся часто відвідувати. Хоча, зазвичай, іду до лікаря тоді, коли щось дуже болить. З метою профілактики медзаклади відвідую рідко.

Інна, 30 років, викладач:

– Звертаюся тільки при потребі. Рідко надаю перевагу обстеженням. Коли добре себе почуваю, то навіщо? Якщо з’являються проблеми із здоров’ям, то спочатку лікуюся вдома, своїми методами. Лише, коли хвороба прогресує, то негайно йду до лікаря.

Надія, 45 років, кухар:

– Змушена звертатися часто. У мене астма, тому постійно на обстеженнях. Коли щось болить, то бракує часу або грошей звернутися відразу і похід до лікаря відтягується до останнього моменту.

Марія, 23 роки, вчитель:

– Рідко. Іду, якщо вже «край». По-перше, це дорого. По-друге, не довіряю і боюся, що поставлять хибний діагноз. Часом, лікарі радять дорогі імпортні ліки, які можна замінити українськими дешевшими. Іноді здається, що краще  туди не зверталася б зовсім.

Сергій, 74 роки, пенсіонер:

– Доводиться часто ходити до лікаря.  Першу операцію переніс у 45 років, другу – у 47. Я – інвалід, тому вимушений постійно слідкувати за здоров’ям.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі