У Старому місті буде готель

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Зводити готель почнуть лише тоді, коли на об’єкті, що на вулиці Кафедральній, 21, завершать археологічні роботи. Їх буде оплачувати забудовник. Зауважимо, що цільове призначення даної ділянки – будівництво житлового будинку. Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 25 травня.

Депутати зауважили, що будівельні роботи слід починати лише після того, як на об’єкті завершать археологічні розкопки. 

Депутат Павло Данильчук заявив, що в проекті рішення існує колізія. Вона полягає в тому, що депутати дають землю по проекту для житлового будинку. В той час як орендар хоче будувати там готель.


Також зауважив, що у цьому випадку забудовник зобов’язаний провести розкопки на об’єкті власним коштом.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що що власник не може викупити цю ділянку, бо це заборонено законодавством. Проте, лише в цьому випадку міг би змінити цільове призначення.

Депутат Наталія Бунда  поцікавилась терміном завершення об’єкту з пересторогою про те, що будівництво простоїть багато років.


Також обранці луцької громади підтримали ініціативу депутата  Микола Собуцький дозволити починати будівництво лише після того, як на об’єкті проведуть всі археологічні дослідження за кошт забудовника ділянки.


Серед іншого, проголосували і за пропозицію, аби дослідження забудовник завершив за період, не довший двох років.

Зрештою, депутати підтримали проект рішення «Про надання громадянці Войнарскій І.А. на умовах оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд на вул. Кафедральній, 21 (площею 0,1000 га)» з вищезгаданими правками.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі